Platform voor de uitvoerende en voorschrijvende dakprofessional
Sempergreen en Over Easy Solar kondigen innovatie samenwerking aan en introduceren het dak van de toekomst

Sempergreen en Over Easy Solar kondigen innovatie samenwerking aan en introduceren het dak van de toekomst

Sempergreen en Over Easy Solar zijn verheugd te melden dat zij een innovatieve samenwerking zijn aangegaan om solar én groen samen te brengen op daken. Hierbij worden de dubbelzijdige (de zogenoemde bifacial) verticale PV-panelen van Over Easy Solar gecombineerd met de duurzame groendaksystemen van Sempergreen. Het nieuwe lichtgewicht Solar groendak werd afgelopen maart in Nederland geïntroduceerd op Solar Solutions Amsterdam, de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noord-Europa en behaalde daar de tweede plaats bij de Best Innovation Awards.

Lichtgewicht, duurzaam Solar groendak

Het duurzame groendak combineert (lichtgewicht) Sedumdaken met dubbelzijdige, verticaal gemonteerde zonnepanelen die tien keer sneller te installeren zijn dan conventionele Solarsystemen. De lichtgewicht Solar-unit van Over Easy Solar is ballastvrij, dus geschikt voor vrijwel ieder type plat dak (ook voor bestaande groendaken). Het gewicht van de meest lichtgewicht oplossing is 51 kg/m2. Dit bestaat uit een lichtgewicht groendak van 40 kg/m2 en het Over Easy Solarpanel systeem van 11 kg/m2. Wanneer je deze verticale PV-panelen combineert met een zogenoemd blauw-groendak is er naast energieopwekking ook sprake van waterbuffering. Dit ‘Solar-Detentiedak’ heeft een verzadigd gewicht van 126 kg/m2.

Kai van Gool, Business Development manager Sempergreen: “Groene daken en solardaken hoeven niet langer concessies aan elkaar te doen. Vanaf nu is het nog makkelijker om daken optimaal te verduurzamen met beide oplossingen. Dit levert niet alleen een groenere leefomgeving op maar zorgt ook voor meervoudige waardestijging van het gebouw.”

Dubbelzijdig dus hoge elektriciteitsopbrengst

De verticale bifacial zonnepanelen vangen aan twee kanten licht op wat leidt tot een hoge energieopbrengst. Door de verticale plaatsing en de tweezijdige panelen ontstaat er een meer gelijkmatige energiedistributie wat het risico op overbelasting van het elektriciteitsnet vermindert. Door dit unieke energieproductieprofiel met twee piekproductiecycli per dag, meer productieve uren en de goede prestaties tijdens winterse omstandigheden onderscheidt het Over Easy Solar-systeem zich van conventionele Solarsystemen. Ook tijdens de winter, wanneer de zon nog laag staat is er sprake van energieopwekking, zelfs wanneer er sneeuw ligt omdat de cellen door de verticale opstelling niet bedekt worden. De combinatie van innovatieve panelen van Over Easy Solar met de groene daken van Sempergreen vermindert niet alleen de klimaatimpact, maar draagt ook bij aan een slimmer, veerkrachtiger elektriciteitssysteem.

Schonere zonnepanelen en makkelijk te onderhouden groen

Omdat de units van Over Easy Solar verticaal geïnstalleerd worden, blijven ze schoner dan de meeste horizontaal geïnstalleerde PV-panelen.  Bovendien bestaat er tussen de panelen voldoende ruimte om te lopen waardoor onderhoud aan het groendak eenvoudig is. Vanwege de verticale installatie krijgt het groendak voldoende licht en regenwater en doordat het Solarsysteem ballastvrij is worden zowel de basis dakbedekking als het groendak ontlast.

Naadloze integratie met elk plat groendak van sempergreen                                                    

De solar-units van Over Easy Solar zijn speciaal ontworpen voor een naadloze integratie met elk plat groendak van Sempergreen. De installatie is verrassend eenvoudig en kan op vrijwel elk groendak worden toegepast zonder dat er een ingrijpende aanpassing of extra ballast nodig is. De solar installatie is zo ontworpen dat er geen bevestiging aan het dak nodig is. Dit maakt het een ideale oplossing voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen die hun energie-efficiëntie willen verhogen en hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Trygve Monstand, CEO van Over Easy Solar: “’We zijn positief verrast door de feedback van de jury op Solar Solutions en kijken uit naar onze samenwerking met Sempergreen, een bedrijf dat duidelijk innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan! Onze samenwerking markeert een belangrijke stap richting duurzame stedelijke ontwikkeling.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.