Platform voor de uitvoerende en voorschrijvende dakprofessional
Meest efficiënte hemelwaterafvoer
Aliaxis engineerde, berekende en leverde haar Akasison hemelwaterafvoersysteem voor zowel het primaire als secundaire systeem.

Meest efficiënte hemelwaterafvoer

Speciaal voor gebouwen met grote en complexe daken

Hevige regenval in korte tijd komt in Nederland steeds vaker voor. Bij een groot dak als dat van het nieuwe distributiecentrum voor Wasco in Deventer moet de hemelwaterafvoer dan natuurlijk goed geregeld zijn. Daarom engineerde, berekende en leverde Aliaxis haar Akasison hemelwaterafvoersysteem voor zowel het primaire als secundaire systeem. Installatiepartner Brassco installeerde het vervolgens.

Aliaxis is specialist en leverancier/producent van hemelwaterafvoersystemen met volvulling en leverancier van diverse andere afvoersystemen. Het Akasison XL-systeem is uitermate geschikt voor hemelwaterafvoer bij gebouwen met de allergrootste of meest complexe daken. “Samen met de diverse partijen, waaronder hoofdinstallateur Batenburg Installatietechniek en onze installatiepartner Brassco, hebben wij gekeken naar de meest efficiënte oplossing binnen de klantwens, regelgeving en designmogelijkheden”, vertelt Mariska Graveland, Business Development Manager Akasison bij Aliaxis. “Voor het primaire systeem kozen we onze daktrechters XL75 PVC en de XL90 PVC voor het secundaire (nood)systeem.”

Kundig en snel

Voor het ondergronds koppelen van het primaire systeem moesten meermaals berekeningen gemaakt worden, om de juiste druk en afvoer te bepalen. Het noodsysteem moest ingepast worden in de complexe staalconstructie, waarbij in diverse delen géén daktrechters gepositioneerd mochten worden. “De onderlinge communicatie tussen Aliaxis, Batenburg Installatietechniek en Brassco verliep uitstekend. De uitvoeringstekeningen en berekeningen waren op tijd gereed, de materialen waren tijdig geleverd en de installateurs waren kundig en snel, waardoor het project binnen de tijd gerealiseerd kon geworden. Mede daardoor is het project soepel verlopen”, aldus Graveland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.