Platform voor de uitvoerende en voorschrijvende dakprofessional
Een essentiële stokachter de deur
Mathieu van Osta, Senior Project Engineer Facade & Roofing bij Seconed tijdens zijn inspectieronde op project Mediavaert.

Een essentiële stokachter de deur

Kwaliteitscontrole van gevels en daken

De uiteindelijke kwaliteit van gevels en daken staat of valt met de kwaliteit van de uitvoering. Een zorgvuldige kwaliteitscontrole is daarom essentieel. Tijdens de realisatie van het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media ligt deze verantwoordelijkheid bij Seconed.

“In opdracht van BESIX Nederland controleren wij of de gevels en daken volgens de ontwerptekeningen, adviesrapporten en het Bouwbesluit worden gebouwd”, vertelt Mathieu van Osta, Senior Project Engineer Facade & Roofing bij Seconed. “Mijn collega en ik zijn 2 á 3 keer per week op de bouw aanwezig om de uitvoeringskwaliteit van de gebouwschil te toetsen. Hierbij stemmen we allereerst met de uitvoerders en werkvoorbereiders af of er bijzonderheden, planningswijzigingen of problemen zijn. Vervolgens lopen we een inspectierondje, waarbij we onder andere oog hebben voor constructieve veiligheid, doorvalveiligheid, wind- en waterdichtheid, positionering en eventuele beschadigingen. Alle bevindingen worden gefotografeerd en inclusief begeleidende tekst vastgelegd in een app, die ook kwaliteitsmonitoring mogelijk maakt. Een statusmarkering houdt de status van elke bevinding bij. Hierbij geldt dat de oplevering pas kan plaatsvinden als alle statussen op groen staan. Daarmee zijn hoofdaannemer én opdrachtgever verzekerd van de hoogste opleverkwaliteit.”

Seconed is een deskundige, onafhankelijke en objectieve partner voor het inspecteren en toetsen van bouwprojecten. “Wij worden graag al in de ontwerpfase betrokken om het definitief ontwerp en de uitvoeringsstukken voor gevels en daken aan de normen te toetsen”, vertelt Van Osta. “Ook nemen wij graag de uitvoeringsinspecties voor onze rekening, waarbij wij acteren als derdelijns controleur na de onderaannemer en hoofdaannemer. Bovendien kunnen wij een meer proactieve rol verzorgen bij commissioningsopgaven, waarbij wij op basis van een vooraf opgesteld plan zorgen dat de gewenste kwaliteit aantoonbaar wordt gehaald. Daarmee bieden wij voor elke kwaliteits- en veiligheidsvraag een oplossing.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.